Vaření pro miminka i maminky: Špenát a hermelín v listovém těstě se špenátovým salátem

Tohle je první recept, který můžu zodpovědně prohlásit za svůj vlastní. U ostatních byla vždy inspirace nějakým jiným receptem (nebo klasikou) a já si ho jen upravila podle svého. Tento je opravdu kompletně z mé hlavy. Zacpěte si nosy (samochvála smrdí), ale je to fakt vynikající. A navíc to není nic náročného.


Pro dva lidi + děti:
  • 2x hermelín 
  • balení listového těsta
  • čerstvý baby špenát (dost pro vás i děti – takže asi 0,5 kg)
  • hruška
  • dýňová semínka
  • kokosový olej
  • med
  • olej z vlašských ořechů
  • citron
  • sůl, pepř

Nejdřív zabalíme hermelíny do listového těsta. Spoje je potřeba navlhčit, aby dobře držely a hermelín v troubě nevytekl.

Hermelíny dáme na pečícím papíře péct do trouby vyhřáté na 200 – 220 stupňů. Ale záleží na vaší troubě, kolik je potřeba. Vyndaváme, až bude těsto zlaté.
Mezitím opereme špenát. Část pro sebe odstředíme a část pro děti dáme dusit. Dětem podáváme kdykoli, když je špenát hotový. Ale nejlépe až po tom, co se sami najíte. Hermelín je totiž dobrý ještě tekutý.

I dýňová semínka potřebují omýt. Pak ještě osušit a opražit na suché pánvi.

Hrušky nakrájíme  na plátky a opečeme na kokosovém oleji.
Na zálivku nalijeme do malé zavařovačky asi 0,5 dl oleje z vlašských ořechů (nebo jiného, ale olivový by tu úplně nehrál), přideáme 3 lžičky medu, šťávu z jednoho citronu a lehce opepříme a osolíme. Vše pak jednoduše protřepeme v zavřené sklenici a dokonalý dresink je připravený.
Opečené hermelíny a zbytek už jen naservírujete a je to. 

Dobrou chuť!
*Jantar*
Jestli se vám článek líbil, sdílejte ho dál! Budeme rádi!
Jantar Dandova
Maminka dvojčat, co se učí za pochodu a ráda se o ten proces dělí s ostatními. Snaží se o ekologický přístup k okolí, zdravý životní styl a celkově návrat k přírodě. Sem tam něco tvoří. Někdy se jí to daří, někdy ne. Na začátku roku 2015 založila blog Back on Trees a o svých pokusech píše veřejně. Pracuje jako lektorka nošení dětí a látková poradkyně, má vzdělání v oblasti psychomotorického vývoje kojenců.
Komentáře
  1. bien napsal:

    Ooo, tak to vypadá velmi luxusně, hlavně na poslední fotce!

  2. Aw_MP napsal:

    Jantar, nějak mi to uniká… Co z toho je pro ty děti? Jen ten špenát?

  3. Aw_MP napsal:

    Jantar, nějak mi to uniká… Co z toho je pro ty děti? Jen ten špenát?

  4. Aw_MP napsal:

    Jantar, nějak mi to uniká… Co z toho je pro ty děti? Jen ten špenát?

  5. Jantar Dandová napsal:

    Ano, jen ten špenát..větším se do něj dají přidat i ta semínka nadrcená..

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Vítejte a bavte se!
    Smějte se, inspirujte se, pojďte si povídat v komentářích, chlubit se svými výrobky na Facebooku, žijte s námi a určitě nám dejte vědět, jak se vám tady líbí!
  • Co se děje u nás doma?
    Something is wrong.
    Instagram token error.
  • Vaše nejoblíbenější příspěvky
  • Co nám píší čtenáři?
  • Celá naše historie
    • 2018 (1)
    • 2017 (13)
    • 2016 (27)
    • 2015 (102)
  • Kde nás můžete vidět?
    300x250.jpg